STROKOVNI DAN ZPGPS 2021: GIBANJE, PLES IN REZILIENTNOST, webinar z britansko plesno-gibalno psihoterapevtko in supervizorko Susan Scarth, 23. oktober 2021

Slovensko združenje plesno-gibalnih psihoterapevtov vabi na

STROKOVNI DAN ZPGPS 2021

GIBANJE, PLES IN REZILIENTNOST,

webinar z britansko plesno-gibalno psihoterapevtko in supervizorko Susan Scarth, 23. oktober 2021

Kako nam gibanje in ples na splošno, še posebej pa  s pomočjo metod in v procesu plesno-gibalne psihoterapije pomagata razvijati resilientnost?

Datum:    23.10.2021, od 13. do 20.00 ( preko aplikacije zoom)

Webinar bo vodila Susan Scarth, mednarodno priznana in uveljavljena plesno-gibalna psihoterapevtka (UKCP/RDMP), registrirana somatsko-gibalna terapevtka in učiteljica (RSMT/E) z dodatnimi znanji za terapijo travme in  znanji pristopa Body-MindCentering. Vodi zasebno psihoterapevtsko prakso v Edinburgu na Škotskem in ima bogate izkušnje pri delu z odraslimi posamezniki s travmatično zgodovino. Šest  let je bila predsednica Evropske zveze za plesno-gibalno psihoterapijo. Kot učiteljica sodeluje pri izvedbi več programov izobraževanja za področje plesno-gibalne psihoterapije v Evropi. Več o Susan in njenem delu na povezavi: https://www.movementpsychotherapy.org/

Resilientni ljudje tudi sredi kaotičnih razmer bolj uspešno ohranjajo  svoje ravnovesje. Kaj je resilientnost? Kaj vemo o tem, kako jo občutimo in kako jo razvijamo? Kaj nas pri tem podpira in kaj zadržuje? Na podlagi vsakodnevnih izkušenj pri delu s klienti in širokega nabora znanj nas bo Susan vodila skozi strokovna  spoznanja o resilientnosti ter skozi  utelešeno raziskovanje in iskanje odgovorov na različna vprašanja.

Udeleženci bodo tekom delavnice pridobili, odkrivali in razvijali:

  • globlji vpogled v lastne vzorce resilientnosti;
  • terapevtske spretnosti za prepoznavanje vrzeli v razvojnem zaporedju in za delo s tem;
  • pomen zaznavanja Toka (Flowsensing) in Teže (Weigthsensing) kot temeljnih dejavnikov in principov gibanja;
  • nove strategije za podporo odkrivanju lastnih virov.

Interaktivnost, sodelovanje v skupini in tudi v manjših skupinah, izmenjava izkušenj, socialno učenje ter medsebojna podpora – vse to prinaša poživljajočo različnost gibanja, besed, prakse in teorije, ki je za razvoj  resilientnosti ključna. Vse to predstavlja tudi pomemben del izkustvenega  webinarja.

Več informacij o izkustvenem seminarju, ki bo potekal na daljavo, je na voljo v priponki. Prijave sprejemamo po e-pošti, na naslov: info@zpgps.si .

Na podlagi oddane prijavnice vam pošljemo račun. Kotizacijaza seminar je 75e, prijava je veljavna po plačilu kotizacije.

Prijazno vabljeni.

 

 

Dodaj odgovor