Predavanje in delavnica PROSTORI PREHODA IN MOŽNOST SPREMEMBE

V Združenju plesno-gibalnih psihoterapevtov vabimo na  predavanje in izkustveno delavnico z naslovom

PROSTORI PREHODA IN MOŽNOST SPREMEMBE

Plesno-gibalna psihoterapija v (ne)konvencionalnih okoljih.

KDAJ?  Petek, 5. julij 2024, od 19. do 20.30. ure, predavanje  (zoom) in  sobota 6. julij 2024, od 9. do 18. ure, delavnica ( v živo, Maribor, v prostorih OŠ Franca Rozmana Staneta Maribor, Kersnikova 10, Maribor).

Gostujoča predavateljica Julia Morozova je registrirana plesno-gibalna terapevtka, supervizorka in predavateljica ter izvajalka tehnike Landscape analytics. Po svoji osnovni izobrazbi je zdravnica s specializacijo in večletnimi delovnimi izkušnjami na področju porodništva, ki se je po opravljeni drugi specializaciji iz plesno-gibalne terapije (moskovski Inštitut za praktično psihologijo in psihoanalizo, 2002) preselila na Nizozemsko. Ima obsežne izkušnje z izvajanjem PGP v kliničnih okoljih/ustanovah kakor tudi v zasebni praksi. Je predavateljica na različnih vzhodnoevropskih programih s področja PGP in umetnostnih terapij ter soustanoviteljica in programska direktorica inštituta TAOMI-Therapeutic Art of Movement Institute. V letih 2012-2018 je bila  članica upravnega odbora EADMT-Evropskega združenja za plesno gibalno terapijo, kjer je trenutno aktivna tudi kot koordinatorka skupine za konferenčno dejavnost EADMT.

O vsebini predavanja in delavnice:  »Tranzicijski prostor« Donalda Winnicotta je mesto izkušnje med zunanjim in notranjim svetom; ne pripada nobenemu od njiju, a vendarle obstaja skozi oba; v njem se lahko rodita in razvijata imaginacija in ustvarjalnost. Kaj vse je potrebno za ustvarjanje »prostorov prehoda« v terapevtski sobi in zunaj nje? Predavanje predstavlja uvod in pripravo na delavnico. Predstavljeni bodo teoretski koncepti, povezani z možnostmi plesno-gibalne psihoterapije v različnih kontekstih, tudi v naravnem okolju. V poteku delavnice bomo izkusili različna okolja (studio/galerija, naravno okolje/delo na prostem), raziskovali specifike teh prostorov ter njihov vpliv na posameznikovo doživljanje sebe in terapevtskega odnosa. Zanimalo nas bo, kateri notranji in kateri okoljski dejavniki lahko podpirajo občutek varnosti, utelešeno prisotnost, ustvarjalni proces in poiesis kot pomembne dejavnike spremembe na področju PGP oziroma umetnostnih terapij nasploh.

Kotizacija za predavanje in delavnico znaša 170 eurov.

Dodatne informacije in prijave: info@zpgps.si 

Vabljene_i!